Vinter 2015

Etter Norwegian Open i Oktober har dagene gått i ett. Sunnmøre Hundeklubb har arrangert flere sosialekvelder, som har vært en fryd å hjelpe til med. Og fått startet opp åpen dag hver første onsdag i måneden. Utrolig kjekt og en fin mulighet for både eldre og nye medlemmer å bli kjent med hverandre. Jentene har koset masse, og der er et par stykker som virkelig har funnet hverandre nede på treningsbanen der. Artig å ha yngre med der nede også. Så Vaffler blir en gjenganger i tiden fremover.

Desember måned har vært laber på treningsfronten, men likevel fikk vi lagt inn en førjulstrening sammen med en liten gjeng, i Agility. En fin dag med enkle korte økter.  

Legger ved litt bilder fra tiden som har vært, og vil ønske alle sammen en riktig God Jul og et Godt Nyttår

Oktober 2015

Vi har for første gang vært på Norwegian Open, i Kongsvinger. Et stort stevne med et par tusen deltagere. Dette var en kjekk erfaring, som vi helt klart skal være med på også i fremtiden. Ble ingen premie på Teddy denne gangen, men god konkurransetrening ble det. Var uheldig å møtte på ''hjulet'' enda engang (uten tilgang på å trene det i klubben vår), så jeg benyttet anledningen til å vise ham hvodan dette skulle gjennomføres. Til vår fordel tok han dette kjapt, og tok hjulet på strak labb ved neste runde. Ellers var jeg fornøyd med helgen. Kjekke folk, en opplevelse for livet, og en fryd å se så mange gode deltagere.

 • Teddy klar for stevne. Det er ikke plassen det kommer an på...

 • Bianca er ikke så sikker på denne løsningen her..

 • Avklimatisering før de entrer hallen

Div Høst

 • Høstferie, Drammen

 • Produksjon av halsbånd/armbånd

 • Fjøstid

 • Nybegynnerkurs ved Sunnmøre hundeklubb

 • Flytting av sauegjerde på gården

 • Ekstra flokkmedlem et par dager. Pass av Shiva

September 2015

Vi har vært avgårde på stevne i Tronheim, regi av Nidaros brukshundklubb.Vi reiste avgårde noen dager før stevnet, fikk vært med Julie og et par andre fra Nidaros på en kjekk trening/kurs kveld. Var godt å kunne slappe av og bare nyte et par økter med kjekk Agility før stevnestresset satt inn for fult. 

Det ble et spennende stevne hvor Julie S.Strøm fikk prøve å gå stevne med Teddy, mens jeg selv gikk med Ellie. Dette var nok ikke helgen verken for Teddy eller Ellie. Var uheldige å møtte på "hjul" i løpene. Noe hundene våre ikke er blitt trent på. Ulempen med å ikke ha hjul i klubben vår. Løpene gikk gansken bra, men det ble nok disk ut på hjul. Fikk derimot benyttet anledningen å vist de hva hjul er. 

 

Kan gi tommel opp for topp stemning denne helgen

August 2015

Stevne på hjemmebane, Sunnmøre hundeklubb gikk over all forventning! Etter en helaften sammen med min gode venninne Julie, og gode ord fra min gode venninne Rebekka, slo virkelig Teddy til med knallfokus og en 3.plass i Agility Hopp Kl.1. Utrolig stolt! Avsluttet dagen med en helaften sammen med den kjekke Nidarosgjengen. Ser allerede frem til neste stevne

Våren 2015

Hva har vi gjort i vår? 

Jo, nå skal du høre. Etter stevnet på Moelv har vi deltatt på NKK Ålesund, hvor Teddy hadde en fantastisk god fokus, men dessverre hadde den ene banen en liten "vri" som dessverre disket oss. Dag to gikk ganske så bra, frem til vi passerte samme hinder to ganger :S Vi har deltatt på NM i Drammen, hvor matmor ødela hele løpet for et superfokusert Teddy. En slik fiasko kan ikke bortforklares, matmor ga seg før mål! Og sørget dermed for at Teddy reiste derifra uten resultater. Vi har også hatt oss en tur til Trondheim på Trønderhelgen, regi av Nidaros hundeklubb. VÅRT FØRSTE RESULTAT, en 9.plass av 23 startede! Kjempestolt av oss. Teddy hadde absolutt ingen god fokus dette løpet, men vi kom oss igjennom, og en 9.plass uten å "ha med" seg hunden! Shit! Det er bra. Tenk hva vi kan få til om begge er på nett? Vi gleder oss masse til neste stevne. 

August med Sunnmøre Hundeklubb, hjemmebane! 

 

Da skal også mine to snupper i ilden, på Barn & Hund. Jeg gleder med utrolig masse til å se de i ringen, med hver sin hund. Eldste snuppa fikk 1.plass i fjor. Blir spennende å se om hun følger trenden i år også. Og nesten litt mer spennende å se 3 åringen min sprade rundt! 

 

Blir en fin tid fremover, med masse aktiviteter. 

Februar 2015

agilitysessongen er i full gang igjen. Vi har allerede deltatt på årets første stevne, Moelv. Vi deltok begge dager, men gikk dessverre ikke av med en "seier". Vi høstet derimot erfaringer som vi tar med oss til de neste stevnene fremover. Men absolutt en opplevelse vi aldri ville vært foruten. 

Planene fremover på Agility'fronten; 

Mai: NKK Ålesund

Juni: NKK Drammen, Trønderhelgen V/Nidaros hk. 

August: Trønderhelgen Nidros hk. 

Oktober: Norwegian Open, Kongsvinger 

 

Om det dukker opp fristelser i mellomtiden, kan det være vi hiver oss med! 

 

Har også planer om å begynne forberede vår søte Fnugg (Smuggis) på sin Debut! Det vil bli om et år fra nå, neste stevne på Moelv! 

05. November 2014

I daghar vi hatt en fantastisk dag i fint vær! Vi har tilbragt dagen på Agility-banen. Godt å være tilbake med både bedre form, fokus og energi. I dag er det Teddy (far) og hans to døttre som er blitt trent, Ellie og Fnugg. Uheldigvis for Ellie, ble hun fort sårbeint idag.. Ulempen med en rolig måned uten noe særlig trening. Men Teddy og Fnugg var i siget! Fnugg kunne ikke få nok, og har stått på som en helt. Selv da matmor synes vi skulle gi oss for i dag, fortsatte Fnugg å ta både tunneller og springe mellom vingene på egenhånd. Kunne helt klart se skuffelsen i øynene når alt ble pakket bort...

Men slik blir det bare enda mer glede på neste trening.. Hun ligger vel å drømmer seg bort nå i natt. Vår ''lille'' Stjerne.

 

Vel, nå er det blitt mye Agility-prat på siden vår. Håper snart på å komme med mer gjeting etterhvert, nå som vinteren står for tur, er ikke Agility fult så enkelt å trene på.  

 • Fnugg ELSKER Pipeballen sin..

 • Det har hun arvet etter sin Far (Teddy)

 • Helt ubeskrivelig å se gleden i øynene dems, når pipeballen slippes løs...

Oktober 2014

Oktober har vært en mer turbulent måned! Vi startet måneden med klubbkonkurranser i Agility. Noe som for min og Teddy sin del gikk strålende! Teddy har aldri før vært så fokusert på arbeidet og det som er fremfor ham som nå. I mine øyne har han fortjent flere førsteplasser denne måneden.. MEN.... Matmors helse sviktet han denne måneden.. Null form, dermed null konsentrasjon og fokus fra meg. Like vel har Teddy stått på som en helt for å bevise at han Mestrer det en Mester kan ;) Beste Kompis, som yngsta vår kaller ham. Vi kommer sterkere tilbake i månedene som kommer! Vi sikter nå mot Stevne på Moelv i februar. Dette blir kjekt!

Vel oppturen med måneden; 

-Teddy full fokus!

- Fnugg har startet Agilitytreningen sin. 

Fnugg er en arbeidsvillig hund, god fokus og elsker å være der det skjer. Hun har ikke lagt merke til sau ennå, noe som er til min fordel. Planen med henne er å ha henne som Konkurransehund, banehund. Så det passer oss ypperlig at innstinktet ikke har kommet frem. Hun har helt klart innstinkt, men hun vet ikke hvordan det skal brukes. Kjekk hund, hengiven og lærer utrolig fort! Eldste jenta vår har virkelig gjort seg et godt valg. Er takknemmelig for at jeg får hjelpe henne med all trening av voffsen. Noe som skal bli til en fordel for oss beggei årene fremover. Eldsta har allerede satt av Premie-veggen til kommende Rosetter. Hun er fremdeles Kry for sin førte Rosett og 1.Plass. 

September 2014

Septemberhar vært en begivenhetsrik måned for oss alle sammen! Her er en liten oppdatering; 

- Stevne ved Sunnmøre hundeklubb

- Sauesanking i Geiranger

- Matmor har startet sin utdannelse som Autorisert Hundeterapaut med fysio/rehab

- Micka flyttet til sitt nye hjem på Hamar. 

 

Vår eldste datter deltok for første gang på Stevne her i Ålesund, hun var da med på ''Barn & Hund'', hvor hun skulle vise frem hunden sin både ved å gå rundt i ringen, og ved å få voffsen til å stå og sitte pent. Dette er noe som vanligvis deles opp i to 'puljer', første pulje med barn fra 6-9 år, og andre pulje fra 9-16 år. Da det var kun hun som deltok i den yngste puljen, valgte dommeren å slå sammen de to aldersgruppene til 'en gruppe. Lillianne stakk av med 1.premie med en suveren hund ved sin side! Dette var stoooor stas for jenta vår, og gav henne selvsagt mersmak. Hun blir nok å se på neste års stevne også. 

Teddy i Agility-ringen gikk det så som så med :/ Ikke den beste helgen for oss, da det ble disk begge dager. Men jeg er likevel stolt over at han beholdt roen og fokuset på banen, fremfor alle de ''spennende'' hundene og lekene på sidelinjen. Han er virkelig begynt å bli en voksen herremann. Super Teddy <3

Sauesankimgen i Geiranger tok gubben seg av! Han hadde da med seg Kaia og sin egen Ben. Her har de virkelig tatt sankingen til nye høyder :P Med nok av utfordringer på veien. Kaia er seg selv lik, og lar ikke utfordringene hindre arbeidet. Sauene kom helskinnet hjem, etter noen runder med sank.

Den nye utdannelsen til meg, Matmor, hadde en strålende start. Dette er absolutt noe jeg vil satse på. Jeg ser nå hundene på en helt annen måte, og har mer forståelse for hva kroppen deres utsettes for i hverdagen. Fikk virkelig sett nytten hundene har av slike behandlinger.

 

Som dere ser har september vært en opplevelsesrik måned for oss! Tommel opp!...