24. April 2014

Da er tiden kommet for nok et kull her på Ortaks Kennel. Dette blir stas for oss voksne, og ikke minst barna! :D 

Kullet blir etter Kaia (NO 18763/08) & Teddy (NO 29020).

De har tidligere hatt et kull sammen (kull 2010), som gav et fint kull. Myke gjetere, lettlærte, lydhøre, hengivne og tillitsfulle hunder, med mye instinkt. Det nye kullet forventes å bli gode gjetere, og et godt lynne med de rette lederne. 

Vi beholdte selv en valp fra tidligere kull, Ollie. Han startet gjetrhundtrening og agility. Dessverre hadde vi ham ikke lenge (1 1/2 år), da han forsvant sporløst, uten å bli funnet, i juletider 2011.

Vi har nå to av hundene fra kull 2010.

-Ellie kom tilbake hit til oss etter 4 mnd hos de som kjøpte henne. Instinktene hennes var så strerke på gjeting, noe tidligere eiere ikke hadde interesse for. Her hos oss får hun utnytte instinktet sitt og brukt det daglig. Ellie er en myk og lydhør gjeter, veldig dyktig i sitt arbeid. Som valp ble hun agilitytrent sammen med 'tidligere' eiere, noe hun liker godt å holde på med ved siden av, men gjetingen er det hun brenner for. Hun er veldig fokusert på det arbeidet hun får tildelt, og har god kontakt med fører. Ellie godkjent gjeterhundprøve 03.september 2012. Hun kom også på 2.plass på Gamlemopen 2014, med 85p. (4 poeng under vinneren)

-Nikkie flyttet hit til oss nå 03.mars 2014. Dette etter eierne måtte ta den tunge avgjørelsen å omplassere henne. Vi har tidligere hatt henne på besøk i varierende perioder, og følte at dette var den rette plassen for henne å være akkurat nå.  Nikkie har tidligere ikke blitt trent på gjeting, noe hun nå har fått startet på her hos oss. Hun har MYE energi å få ut av kroppen, og tar 'læringen' veldig fort. Hun lytter godt til fører, og allerede kommet et godt stykke på vei. Fokusert jente. 

 

Litt om foreldrene; 

De har begge et godt lynne, tålmodige og snille med barn, brukes daglig til gjeting her hjemme på gården. 

Kaia fikk godkjent gjeterhundprøve i 2009, hun har også godkjent  klasse 2 og klasse 3. 

Teddy trenes også aktivt på Agility, i tillegg til gjetingen. 

De har begge deltatt på Agilitykurs, og mestrer det veldig godt. Men de trenes hovedsaklig på gjeting. De har deltatt på mange gjeterhundkurs, deriblant med Dereck Schrimgeor, Alexander Strøm og Egil Syversbråten. som instruktører.

De er begge HD-og AD- fri. Øyelyst, og har ingen kjente sykdommer. 

Valpene leveres; 

-chippet

-vaksinert

-helseattest

-valpepakke

-stamtavle

 

Selges kun som brukshunder/arbeidshunder! (lydighet, spor, søk, agility, Gjeting)

De skal brukes aktivt, og ha hodebry! Selges ikke som ''rein'' kosehund/familiehund. 

Saueklipping for amatører!

I dag har matmor prøvd seg som saueklipper for aller første gang! Gubben i hus måtte frem med saksa og demonstrere;) 

Etter et par sauer, følte jeg at jeg begynte å få dreisen på sakene.. Det gikk unna ( i mine øyne), og etter å ha klippet 6 sauer var jeg meget stolt av meg selv! Ble ikke så verst dette... Eller?.. tja... nja.. Ok. 

Jeg må ærlig si jeg beundrer Ragnhild Tokle (saueklipperen ''vår''), som tar over 100 sauer på rappen her.. og det gjerne med bind for øynene og hendene på ryggen :P Altså! hun er dyktig. 

Det var vel her hele historien min som saueklipper startet.. Ragnhild var innom på den årlige ''tidligvår'' klippen, og i en diskusjon men gubben klarte da altså jeg (matmor) og skryte på meg at jeg skulle klare å klippe den lille gjengen jeg hadde oppe i stallen. En gjeng på 11 sauer! Det skulle jo liksom ikke være noe problem! Det skulle jeg få til... Og jaggu måtte jeg til pers også!! 

Jj, ja.. Det var en god og kjek erfaring.. Jeg har nå fremdeles 5 sauer igjen å klippe.. Etter en ukes pause.. Beina, rompa og ryggen kjentes ut til å være byttet ut meg en boksesekk jult opp av proffer! :P 

Alt i alt! Jeg gleder meg til å klippe de siste sauene, og ikke minst JEG VIL PÅ KLIPPEKUR! Dette var GØY! :D

 

Prosjekt Hundegård

Da er vi i full sving med hundegård-bygging. Gleder oss til den er ferdig. Flnke matfar-bonden bygger. Dette blir bra! Det går sakte men sikkert fremover, men det blir det blir! Glad er jeg uansett (matmor). 

KATASTROFE!!

Nok en gang klarer denne flotte 'distrubitøren' av nettsiden vår å slette innhold som er på sidene våre! Jeg begynner å bli temmelig lei av dette nå.. Alle våre nyheter er forsvunnet! 

La oss se gleden i dette (fremfor mer forbannelse!)... Her settes opp en kort oppsummering for våre tilhengere! Og nok en gang er det MYYYE plass til nye oppdateringer;)

 

God fornøyelse! 

Oppsummering av tiden som er gått siden oppstart juni 2010!

- Kaia godkjent gjeterhundprøve 2009.

-Vår Kennel ble startet opp i juni 2010. Vi hadde da våre to hunder Kaia (godkjent Dp -09) og Teddy.  (født -07 og -08)

-Juni 2010 hadde vi vårt første valpekull, dette etter våre egne hunder Kaia og Teddy. De fikk sammen 8 flotte valper. 3 hanner og 5 tisper. De var alle tricolor. Vi beholdte selv en av valpene, Ollie. 

- Juli 2010 kjøpte vi en påbegynt trent hund, Valter i fra Sverige. En robust kar som tålte en god trøkk. Han ble boende hos oss i ca 1 1/2 års tid før han ble solgt videre til en herremann i hattfjelldal. 

-Desember 2010 kom en av valpene vi solgte i retur. Ellie. Hun ble trent Agility på valpenivå av tidligere eier. Hun hadde så sterke innstikter på sau, og kom derfor tilbake. Hos oss har hun fått utvikle og bruke  innstinktet sitt aktivt. Hun er en god gjeter.

-26.Desember 2011, Ollie forsvant sporløst. Ble gjort masse søk og leting, politi og veteriærer ble kontaktet i flere fylker. Månedsvise søk etter ham. Han ble aldri funnet. 

-August 2012, Teddy, Kaia og Ellie på Agilitykurs i sunnmøre hundeklubb.

- 03.september 2012 Ellie godkjent gjeterhund, Dp. 

- Fra september 2013 har Kullsøster Nikkie vært ofte på besøk, for litt trening og sosialisering. Vi hadde også besøk en langhelg av Akilles. En kjekk setter som fikk være med som tilskuer av sauegjeting.

-Desember 2013, Kullsøster Nikkie på ukesopphold hos oss i romjulen frem til det nye året.

-Januar, Teddy trener Agility aktivt. Dette er en arena han vil bli å finne på oftere fremover. Han koser seg og får brukt en masse energi! Ellie og Kaia har tatt årets første gjeterhundprøver, med både en 5. og 6.plass i klasse to. Utrolig stolt av matfar og hundene!

-Januar 2014, NY TRAKTOR! 

-03.Mars 2014 Nikkie kom flyttende tilbake til oss, da eierene måtte ta den tunge avgjørelsen å omplassere henne. Her hos oss trives hun godt, og fant seg fort til rette. 

-09.mars 2014 Ellie fikk 2.plass klasse to på gamlem open. Stolt av jenta vår! bare 5p under 1.plassen.

 - Nå om dagene driver vi å bygger ny hundegård! Noe vi gleder oss til å få ferdig. 

I mellom disse få ''oppdateringene'' fra årene som er gått, har det vært masse gjeterhundtreninger, prøver og kurs! Småprosjekter på gården, stall og i fjøs =)

Synd oppdateringer og nyheter er forsvunnet, men vi får se på det som NOK en NY start! Nytt år, Nye muligheter! 

 

Det blir nye  oppdateringer fremover. (Fremdeles like irritert over at siden forsvant med alt innhold! men jeg holder ut, og tenker positivt :P)

Med vennlig hilsen

Camilla, Ortaks Kennel